Achterkant Motorola Frontier met 200MP camera duikt op


We schrijven er al jaren over; een telefoon met een 200 megapixel camera. Motorola lijkt er met de eer vandoor te gaan. Beelden van deze Motorola Frontier met achterop als eerste een 200MP camera duiken vandaag op.

Jarenlang bleven we steken op 108MP. Dat is helemaal geen schande want we weten inmiddels dat meer pixels niet automatisch betere foto's oplevert. Maar stilstand is achteruitgang en dus moeten we de weg naar voren blijven inzetten. En omdat Samsung haar 200MP ISOCELL HP1-camerasensor al in december 2021 had aangekondigd was het wachten op de eerste telefoon. Dat blijkt dus deze Motorola Frontier te zijn.

Motorola Frontier 200MP camera
De vermeende Motorola Frontier met z'n 200MP camera

En die krijgt een nogal bekende achterkant. Want wij zagen er een Xiaomi 12 Pro in. Een aluminium camera-eiland met een niet te missen grote sensor met daarnaast nog enkele andere sensoren, gescheiden door een dunne haarlijn. Naast de hier weergegeven witte versie schijnt er ook nog een zwarte uitvoering te bestaan.

ISOCELL HP1 camerasensor

Het moge duidelijk zijn dat Motorola zich met deze Frontier wil richten op de camera-prestaties. Hoe goed die zijn is nog even afwachten; voorbeeldfoto's zijn er nog niet. Samsung zelf meldde een hogere gevoeligheid in het donker door een variabel gebruik van pixel-binning van 2x2 of 4x4.

Verder staan de woorden "OIS" en "f/2.2" op de sensor geschreven. We mogen er dus vanuit gaan dat het toestel beschikt over optische beeldstabilisatie voor scherpere resultaten en een diafragma van maximaal f/2.2. Dat laatste is voor hedendaagse begrippen aan de donkere kant maar veel zegt dat nu nog niet. De grootte van de sensor bepaalt ook in hoge mate de lichtgevoeligheid van de camera.

Snapdragon 8 Gen 1-processor

Van de Motorola Frontier wordt verder gezegd dat hij beschikt over een Snapdragon 8 Gen 1-processor. Dat is momenteel het topmodel van Qualcomm maar die komt niet zonder problemen. De chipset wordt namelijk geplaagd door oververhittingsproblemen. Reden voor Qualcomm om mogelijk al vrij snel de '8 Gen 1 Plus' aan te kondigen. Deze Frontier komt mogelijk te vroeg voor die update.

Als eerste de Frontier hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel