Prijsdoorbraak saffier, onbreekbare telefoonschermen op komst

· 1 reactie


Niets vervelender dan een kras of barst in je nieuwe mobiel. En ondanks producten als Gorilla Glass zijn deze 1e wereld problemen helaas nog niet verleden tijd. Er zou echter wel snel verandering in kunnen komen door het toepassen van saffier.

Vrouwen hoeven we niets uit te leggen over saffier, het is namelijk een kostbaar edelsteen. Een belangrijke eigenschap van saffier is dat het erg sterk is. Van nature is saffier zelf het op één na sterkste materiaal ter wereld. Alleen diamant is sterker.


Demonstratie van een saffieren panel bovenop een iPhone

Je kunt je voorstellen dat het ideaal is om er een telefoonscherm van te maken. Nadeel is alleen, saffier is nogal aan de prijzige kant. Gelukkig is daar synthetische saffier dat uit een fabriek komt. De prijs om dat te maken is zo snel aan het zakken dat het interessant begint te worden het voor telefoons toe te passen. Het is nog wel tien keer zo duur als Gorilla Glass, maar daar staat tegenover dat het ook drie keer zo sterk is. Momenteel past alleen Apple saffier toe in haar telefoons; de iPhone 5. Hiervan is niet het scherm, maar het glas voor de cameramodule voorzien van saffier.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel