Rechter die Apple sommeerde excuses aan te bieden aan Samsung werkt nu voor Samsung


Rechter die Apple sommeerde excuses aan te bieden aan Samsung werkt nu voor Samsung

We hebben de afgelopen jaren al veel vreemde dingen gezien, maar dit spant misschien nog wel de kroon. Eén van de Engelse rechters die Apple sommeerde publiek excuses aan te bieden aan Samsung heeft een nieuwe werkgever: Samsung.

Hoezo belangenverstrengeling? De veroordeling tot publiek excuses was al vreemd, maar blijkbaar viel het wel in de smaak bij Samsung. Prima reden om Sir Robin Jacob een baan aan te bieden zullen ze gedacht hebben. Overigens was Sir Jacob niet de enige rechter in het proces. Zijn naam dook op in een nieuwe rechtszaak die Samsung tegen Ericsson had aangespannen waarin hij zijn nieuwe werkgever van juridisch advies voorziet. Vreemd.

Update: Mail van Samsung: “Sir Robin Jacob is not a legal representative of Samsung Electronics. A highly reputed intellectual property expert and academic, Sir Robin has been contracted as an expert by a law firm that represents Samsung Electronics in its case against Ericsson.” Oftewel, hij is niet in dienst van maar verricht wel werkzaamheden voor.

Via: Gizmodo.comPraat mee over dit artikel