Sony verrast met grote en voordelige Xperia L1


Sony heeft zonder noemenswaardige lekken vooraf de Xperia L1 aangekondigd. Het toestel met een groot 5,5 inch scherm en typisch Sony-uiterlijk verschilt alleen op één punt sterk met andere Sony-telefoons; hij is met nog geen 200 euro opvallend voordelig.

Normaliter mikt Sony op het wat hogere en dus duurdere segment. De Xperia L1 is wat dat betreft met een adviesprijs van 199 euro een stuk voordeliger en daarmee meer bereikbaar voor zich aangesproken voelt voor het typische Sony-ontwerp. De L1 krijgt een royaal 5,5 inch beeldscherm mee met een HD-resolutie, 13 megapixel camera en een verder keurige 5 megapixel selfiecamera. Uiteraard beschikt de Sony Xperia L1 over 4G-ondersteuning zodat je er ook onderweg nog snel mee kunt internetten.

Sony Xperia L1 in het zwart en wit
Sony Xperia L1 in het zwart en wit

De L1 is daarmee niet de goedkoopste Sony-telefoon maar beschikt voor zijn prijs wel over het grootste beeldscherm. En in een tijd waarin men graag naar een wat groter beeldscherm kijkt is dat geen gekke deal. Sony heeft de L1 voorzien van afgeronde randen waardoor hij lekker in de hand ligt. Binnenin vinden we een quadcore-processor (de MediaTek MT6737T) op een snelheid van maximaal 1,45 GHz en die de beschikking heeft over 2 GB aan werkgeheugen. In principe moet deze combinatie snel genoeg zijn voor alledaagse handelingen. Om hem ook snel te houden draait op de achtergrond de Smart Cleaner-app mee die ongebruikte zaken automatisch voor je opruimt. Hoe minder rommel, hoe sneller je telefoon is, is de gedachte hierachter. Sony brengt de Xperia L1 uit in het zwart en wit en de bedoeling is dat het toestel vanaf eind april in de winkels ligt. Er is ook een roze uitvoering maar die lijkt hier niet uitgebracht te worden. Zoals gezegd krijgt hij een adviesprijs mee van 199 euro.


Prijsvergelijker Sony Xperia L1

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia L1


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel