Oppo ontwikkelt telefoon zonder schermrand


Telefoons met een dusdanig groot beeldscherm zodat er geen zichtbare schermranden zijn spreken schijnbaar flink tot de verbeelding. Oppo herkent die trend en heeft nu een manier bedacht om precies dat te bereiken.

Er kleven wat beperkingen aan het niet hebben van een schermrand. Zowel elektronisch als functioneel. Je vinger zit al gauw op het scherm wat leidt tot onbedoelde acties. Even los daarvan is er ook een technisch probleem wat overwonnen moet worden, wil je geen gebruik maken van gebogen schermen althans. Oppo lijkt precies dat te hebben gedaan.

Oppo bezel less display

Oppo denkt het probleem te hebben opgelost door op de rand van het scherm een beeld te projecteren. Hierdoor ontstaat een soort optische illusie waardoor het lijkt dat er geen schermrand is. Naast een patent duikt er ook een foto op van het toestel. Onduidelijk is nog of de rand ook aanraakgevoelig is of dat het puur bedoeld is voor de projectie van een klein beetje 'extra scherm'. Het resultaat ziet er op het eerste gezicht wel geinig uit al is het dus even de vraag of het in de praktijk ook echt handig is. Ergens lijkt het ook wel op de Galaxy S6 edge, al beschikt die over een scherm die tot over de rand gebogen is. Dit scherm is echter in de praktijk plat, dus 2D. Het is nog niet bekend of Oppo dit toestel ook op de markt wil brengen.

Bron: Anzhuo.cn


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel