Apple komt met kleinere 9,7-inch iPad Pro


Eind 2015 bracht Apple de 12,9 inch grote iPad Pro uit. Een paar maanden later al komt Apple met een 9,7 inch versie. Kleiner dus maar wel net zo krachtig als een PC.

Net als z'n grotere broer is de 9,7-inch iPad Pro een nagenoeg volwaardige PC-vervanger. Hij beschikt namelijk over zoveel power dat hij menige laptop het nakijken geeft. En was de 12,9 inch grote iPad Pro nog wat lastig mee te nemen, deze kleinere versie draag je wat makkelijker met je mee. Het 9,7 inch scherm kent een Retina-resolutie en nieuw is de True Tone-weergave. Dat is een mooie term voor een bredere kleurengamma en een hogere kleurverzadiging. Verwacht hierdoor levendiger en natuurgetrouwere beelden.

Apple iPad Pro familie

Ook nieuw aan de 9,7-inch iPad Pro is de 12 megapixel iSight-camera en de 5 megapixel FaceTime HD-selfiecamera. Met die eerste schiet je 4K-video's en kun je ook slowmotion-opnamen van 240 beelden per seconde maken. Die nieuwe camera brengt wel een groot nadeel met zich mee. Net als bij de iPhone steekt de cameramodule licht uit. Je kunt de iPad Pro 9,7-inch dus niet echt lekker vlak neerleggen. Wel hetzelfde is ondersteuning voor Apple Pencil waarmee tekeningen gemaakt kunnen worden.

Uitvoeringen

Er komen geheugenuitvoeringen van 32, 128 en 256 GB groot en versies met alleen WiFi en met ingebouwde 4G-modem. Het is onduidelijk wat de introductie van de 9,7-inch iPad Pro betekent voor de iPad Air-reeks. De iPad Air 2 dateert alweer van 2014 en heeft dus altijd nog geen geschikte opvolger. Verwacht de Apple 9,7-inch iPad Pro vanaf eind maart in de eerste winkels. Nederlandse winkels volgen later.

iOS 9.3

Samen met een nieuwe iPad Pro kondigde Apple ook de lancering aan van iOS 9.3. De derde versie van iOS 9 brengt functies zoals Night Stand. Deze modus vermindert de weergave van blauw licht 's avonds wanneer de zon onder is. Hierdoor val je eerder in slaap is de gedachte. iOS 9.3 is vanaf nu beschikbaar voor iPads en iPhones.


Prijsvergelijker Apple iPad Pro 9.7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
32 GB Rose Gold
€ 329,00 € 329,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPad Pro 9.7


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel