Interface Intel-tablets met MeeGo gelekt


MeeGo begint steeds meer vorm te krijgen. Dit besturingssysteem, dat in de verdrukking dreigt te geraken nu Nokia heeft besloten om toekomstige smartphones net met MeeGo, maar met Windows Phone 7 uit te brengen.

Het betekent dat MeeGo nu vooral een project van Intel is, hoewel Nokia er officieel niet uitgestapt is. Intel is nog steeds van plan verder te gaan met het project, en heeft daar ook belang bij. De chipbakker heeft de strijd om mobiele processoren vooralsnog verloren van andere spelers, zoals Nvidia en Qualcomm. MeeGo wordt gemaakt om goed samen te werken met de chips van Intel.

meego tablet ux

Op eerder uitgekomen MeeGo-builds was de interface traag, en zag het er allemaal niet erg gelikt uit. Daar is nu verandering in gekomen, en daarbij is goed gekeken naar Apple. Hoewel er alleen foto's en video's zijn van deze nieuwe interface die draait op een Nokia N900, zou het hier gaan om de tablet versie. Dat wordt aannemelijk, als we zien dat sommige menu's wel erg klein zijn voor een smartphone. Het is helaas nog niet bekend wanneer we een tablet met deze versie van MeeGo in de winkel zullen zien, mocht MeeGo op grote schaal in productie genomen worden.

Bron: Tablet-news.comPraat mee over dit artikel