Lenovo kondigt goedkope Motorola Moto G30 en G10 aan


Moederbedrijf Lenovo heeft 2 nieuwe betaalbare Motorola-telefoons aangekondigd. Beiden met viervoudige camera, 5000mAh grote batterij en een 6.5 inch groot scherm. De verschillen zijn subtiel maar wij vonden ze.

Meest uitgebreide van de twee is de Moto G30. Logisch dus om daar mee te beginnen. Hij is voorzien van een 64MP hoge resolutie camera bestaande uit in totaal 4 verschillende sensoren. De 64MP hoofdsensor maakt gebruik van Quad Pixel-technologie waarbij 4 pixels samengeperst worden tot 1. Ideaal voor extra scherpte en het maakt de nachtmodus een stuk beter.

Motorola Moto G30 hero
De nieuwe Motorola Moto G30 in de kleur Phantom Black

Er is verder een 118° ultra-groothoeklens, een macro-lens voor extreme closeups en een aparte dieptesensor voor achtergrondvervaging. Voorop vinden een 13MP camera voor selfies en natuurlijk een 6,5 inch groot Max Vision-scherm met HD+ resolutie. Die resolutie valt wat tegen op een dergelijk formaat maar interessant is wel de verversingssnelheid. Die komt uit op 90 Hertz wat in deze prijsklasse gewoon erg netjes te noemen is.

Motorola Moto G30 specificaties en prijs

Binnenin zit een Snapdragon 662-processor met 6GB aan RAM-werkgeheugen en 128GB opslag. De 5000 mAh batterij is snel op te laden dankzij 'TurboPower 20' waarmee je met 20 minuten snelladen weer 12 uur vooruit kunt. Aldus Motorola. De Motorola Moto G30 maakt geen gebruik van het kale Android One maar van My UX dat volgens Motorola wel 'kaal' genoeg is en daarmee een pure Android-ervaring moet evenaren.

Verwacht de Moto G30 vanaf april in de winkel in de kleuren Pastel Sky en Phantom Black. De adviesprijs bedraagt 179,99 euro.

Motorola Moto G10

Daarnaast kondigde het moederbedrijf van Motorola, Lenovo, ook nog de Moto G10 aan. Ook hier een 6,5 inch scherm met HD+ resolutie maar wel met een lagere verversingssnelheid van 60Hz. Hierdoor ervaar je minder vloeiende beelden dan bij de G30. Ook de camera bestaat uit 4 lenzen maar de resolutie komt iets lager uit: 48MP maximaal.

Motorola Moto G10 in Iridescent Pearl
En de Moto G10 in Iridescent Pearl

Verder vinden we dezelfde 5000mAh batterij in de Motorola Moto G10 maar het werkgeheugen komt uit op een lagere 4GB. Binnenin zit een instap Snapdragon 460-processor en het opslaggeheugen begint bij 64GB. Gelukkig is die laatste uitbreidbaar met een microSD-kaart. Prijzen voor de G10 starten vanaf 159 euro en het toestel zal verkrijgbaar zijn in Aurora Grey en Iridescent Pearl.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel