Acer Liquid Jade 2 is nieuw vlaggenschip voor 2016


Ook Acer heeft tijdens het Mobile World Congress van zich laten horen met de introductie van de Liquid Jade 2. Acer past aan de voorkant 2.5D Gorilla Glass toe waardoor een fraai afgerond geheel ontstaat. Daarnaast toonde het ook de Liquid Zest 4G.

Het AMOLED-beeldscherm van de Liquid Jade 2 meet een royale 5,5 inch groot en draait een keurige Full HD-resolutie. Vooralsnog geen spectaculaire eigenschappen dus. Interessanter wordt het als we naar de camera's kijken. Achterop prijkt een 21 megapixel exemplaar met een dubbele LED-flitser. De camera stelt dankzij phase detection autofocus snel scherp, zelfs wanneer het wat donkerder wordt. Voorop past Acer een 8 megapixel schieter met 84-graden groothoeklens toe.

Acer Liquid Jade 2 hoesje

Acer heeft qua processor gekozen voor de Snapdragon 808 bestaande uit zes cores. Dat is een veilige keuze gelet op de problemen die de Snapdragon 810 gaf. Er is 3 GB aan werkgeheugen om een soepele gebruikservaring te garanderen. Acer kiest voor de allernieuwste Android-versie wat op dit moment Marshmallow is. Zoals wel vaker bij Acer-telefoons is het geluid dik in orde. Plug een koptelefoon in en je kunt genieten van hoge kwaliteit virtual surround sound dankzij de Headphone:X techniek van DTS. Acer moet nog een definitief besluit nemen over hoeveel de Acer Liquid Jade 2 gaat kosten, waar hij allemaal uit komt en wanneer. Volgens sommige bronnen moeten we mogelijk tot het derde kwartaal van 2016 wachten.

Acer Liquid Zest

Zest en Zest 4G

Naast de Jade 2 bracht Acer ook nog de Zest mee naar Barcelona. Het 5-inch toestel zal een vermoedelijk lager prijskaartje krijgen gelet op z'n specificaties. Zo is de belangrijkste camera 8 megapixel groot met toch een keurige f/2.0 lens. Opvallend is dat de processor van de 4G-uitvoering langzamer geklokt is dan de versie met 3G; 1.0 tegen 1.3 GHz. Houdt rekening met een losse toestelprijs van 109 euro voor het 3G-model en 149 euro voor de Zest 4G.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel