Acer Liquid Zest


Acer Liquid Zest (Z525)
Acer Liquid Zest zwart voorkant linkerzijkant
Acer Liquid Zest zwart achterkant
Acer Liquid Zest zwart rechterzijkant
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Schermformaat
5,0 inch
Camera
8,0 megapixel

Pluspunten Acer Liquid Zest

 • Scherm ook buitenshuis goed afleesbaar
 • Ingebouwd DTS Studio-geluid
 • 5 megapixel selfie met 85 graden groothoeklens
 • Dual SIM dus ruimte voor 2 simkaarten

Minpunten Acer Liquid Zest

 • Niet geschikt voor snel 4G-internet

De Acer Liquid Zest in het kort

De Acer Liquid Zest is een Android-telefoon met een 5 inch scherm en een 8 megapixel camera. Omdat er daar wel meer van zijn moeten we toch wat dieper inzoomen om te zien of de Zest de moeite waard is om te kopen.

Buitenshuis prima afleesbaar dankzij Zero Air Gap

Centraal staat het 5 inch grote HD-scherm. Bij navraag gaat het niet zomaar om een beeldscherm maar om een IPS-paneel. Dergelijke schermen kennen een betere kleurechtheid dan reguliere LCD-panelen en kenmerken zich door een grote kijkhoek. Doordat Acer verder bij de Liquid Zest gebruikmaakt van de Zero Air Gap-techniek ligt het scherm als het ware dichter aan de oppervlakte. Dat heeft weer als voordeel dat beelden helderder zijn en het scherm minder reflecteert. Handig voor wie wel eens buiten z'n telefoon gebruikt, en wie doet dat nou niet?

Acer Liquid Zest zwart voorkant linkerzijkant

Goed geluid, brede selfies

Net als bij veel andere Liquid-telefoon levert Acer ook bij deze Zest prima geluid mee. Het gaat zelfs om studiogeluid van DTS. Iedereen die wel eens bij de bioscoop geweest is heeft hier letterlijk van gehoord. Achterop zit een enkele maar wel groot uitgevallen speaker waarmee je anderen daar ook kan laten meegenieten. Wat ook achterop zit is een 8 megapixel camera. Deze wordt vergezeld door een enkele LED-flitser. Dat is net voldoende om in het donker voor wat extra licht te zorgen. Voorop zit natuurlijk ook een camera en deze is met 5 megapixel redelijk groot voor een selfiecamera. Handig is zeker de groothoeklens zodat niet alleen jij maar ook je vrienden op de foto passen.

Belangrijkste Acer Liquid Zest specificaties

 • 5.0 inch HD-scherm met Zero Air Gap-techniek
 • Hoge 5 megapixel selfiecam met lens van 85 graden
 • 8-megapixelcamera aan de achterkant met Full HD-video
 • Dualsim mogelijkheden
 • 4 GB ingebouwde opslagruimte + geheugenkaartslot
 • Quadcore-processor op 1,3 GHz bijgestaan door 1 GB aan RAM-werkgeheugen
 • Bekijk alle Acer Liquid Zest specs

Toch een paar aandachtspuntjes

Is het dan alleen maar rozengeur & maneschijn bij deze Acer Liquid Zest? Jammer is misschien dat snel 4G-internet ontbreekt. Deze Zest ondersteunt mobiel internet met maximaal 3G-snelheden tot 14,4 mbit/s. Onderweg muziek streamen wordt daarmee een stuk moeilijker. Wil je dat wel per se dan raden we je de Zest 4G aan. Dat is vrijwel exact hetzelfde model maar dan met 4G-internet. Een ander aandachtspuntje is het opslaggeheugen. Deze is met 4 GB aan de bijzonder kleine kant. Je zult daarom een aanschaf altijd moeten combineren met een geheugenkaart. Houdt er wel rekening mee dat apps die je op de geheugenkaart installeert langzamer zijn dan aps die op het telefoongeheugen staan. Dat komt omdat het telefoongeheugen nou eenmaal vele malen sneller is.


Video’s over de Acer Liquid Zest

Met een batterijduur van 3 dagen kun je extra lang genieten van de Acer Liquid Zest Plus. Snel foto's schieten met z'n tri-focus camera bijvoorbeeld of het surround DTS bioscoopgeluid.

Acer heeft een flitsend filmpje in elkaar gedraaid voor deze Liquid Zest waarin alle belangrijke functies de revue passeren. Handig voor wie de productomschrijving niet wil lezen!


Concurrenten van de Acer Liquid Zest

Vergelijk de Acer Liquid Zest met deze producten


Praat mee over de Acer Zest