Voorbeschouwing MWC: welke telefoons liggen in 2012 in de winkel?


Nokia

Grootste comeback kid van afgelopen jaar was Nokia en hoe somber de vooruitzichten waren tijdens vorig MWC, hoe nieuwsgierig zijn we dit jaar naar alle Nokia-aankondigingen! Verwacht in ieder geval een wereldversie van de Lumia 900. Misschien heet deze Lumia 910, misschien ook 'gewoon' Lumia 900. Maar dat vrijwel iedereen voorspellen.

Nokia Lumia 730 or Lumia 601
Nokia Lumia 730 of Lumia 601

Daarnaast verwachten wij een telefoon die geheel past bij de nieuwste versie van Windows Phone. Versie 'Tango' moet de drempel verlagen voor telefoonhardware. Eenvoudiger en daarmee goedkopere hardware om Windows Phone's betaalbaarder te maken. Nokia doet een een-tweetje met Microsoft en brengt naar alle waarschijnlijkheid een low/mid-end Lumia. Over de naam is nog wat onduidelijkheid, het kan Lumia 730 zijn, maar ook Lumia 610 en 601 hebben we voorbij zien komen.

Nokia Asha 302
Nokia Asha 302

Ook op het gebied van de nieuwe Asha-lijn staat er wat te gebeuren. Wij hebben tenminste drie telefoons gespot die waarschijnlijk hun opwachting zullen maken tijdens het MWC. Het zijn de Asha 202, Asha 203 en de Asha 302. De laatste is een relatief eenvoudige messagingphone met WiFi en 3G. Van de eerste twee weten we naast de naam (nog) niets.

Ook de Die Hard Symbian-fan wordt niet in de steek gelaten. Alhoewel, er zijn geruchten dat dit wel eens de laatste Nokia Symbian-telefoon is. Het moet allemaal nog blijken. Wat we wel weten is dat dit een geduchte opvolger van de N8-00 moet zijn, een echte cameraphone dus. Maar dat geeft de dikke cameramodule waarschijnlijk al weg.

Nokia 803 or 808 PureView
Nokia 808 PureView

De Nokia 808 PureView draait onder Symbian Belle en beschikt over een indrukwekkende 12 megapixel camera en een 1 GHz processor met 3.5 inch scherm met 480x800 resolutie. De naam PureView lijkt een zekerheid, het begeleidend getal nog niet. Het zou dus ook zomaar de Nokia 803 kunnen zijn.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel