ZTE presenteert Mimosa X met Android Ice Cream Sandwich


Het Chinese ZTE wil de smartphonemarkt veroveren met de Mimosa X, een toestel met een dualcore-processor van Nvidia en een 4.3 inch scherm. De telefoon draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Na Huawei is ZTE de tweede Chinese fabrikant die de smartphonemarkt probeert te veroveren met een Android-telefoon. In het persbericht over het toestel is een belangrijke rol weggelegd voor Nvidia, dat bij monde van directeur Michael Rayfield jubelt dat dit de eerste smartphone is waarvan alle belangrijke chips door Nvidia worden geleverd.

Ztemimosa

Nvidia leverde voor dit toestel niet alleen de processor en de grafische chip, maar ook de chip die verantwoordelijk is voor de netwerkverbindingen die deze smartphone kan leggen. Volgens het bedrijf staan de Tegra 2-chipset en het Icera 450-modem in de Mimosa X garant voor een laag batterijverbruik en hoge prestaties.

Het 4.3 inch scherm van de nieuwe Chinese smartphone heeft een resolutie van 960 x 540 pixels. Aan de achterzijde van het toestel is een 5 megapixel camera geplaatst. Het toestel heeft 4 GB opslagruimte aan boord, en ondersteunt DLNA. Met de Mimosa X is het mogelijk om video op te nemen in HD.


Prijsvergelijker ZTE Grand X

Toon alle aanbiedingen van de ZTE Grand XPraat mee over dit artikel