Nokia toont tijdens MWC wellicht laatste Symbian "superphone"

· 6 reacties


Hier op de NieuweMobiel-redactie houden we al het nieuws rondom het MWC eind deze maand scherp voor je in de gaten. Voor wat betreft Nokia hebben we diverse mogelijkheden opgesomd. Eén daarvan is de laatste Symbian-telefoon.

Natuurlijk kunnen we open deuren ingooien met dat het bedrijf de internationale Lumia 900 laat zien of dat er wat midend-telefoons gepresenteerd worden. Een gerucht dat al langer gaat is die van de Nokia 803. Deze Symbian-telefoon moet de N8 opvolgen die vandaag de dag nog steeds geldt als één van de beste (misschien nog wel dé beste) cameraphone van het moment. We weten van de 803 dat deze over een grote camerabehuizing beschikt, wat suggereert dat de camersensor nòg groter is dan de 12 megapixel sensor van de N8.

Is Symbian Dead?
Het einde van Symbian?

Wat we echter nu vernemen is het gerucht dat dit weleens de allerlaatste Symbian-telefoon is die Nokia gaat uitbrengen. Dit betekend overigens niet het einde van Symbian. Er zijn nog miljoenen Symbian-telefoons in gebruik en sommigen daarvan ontvangen nog steeds updates. Het zou wel een einde betekenen van een roemruchtig tijdperk met hoge pieken en lage dalen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel