Render toont eigenzinnige Sony Xperia 1 IV


Sony verkoopt er weliswaar niet veel van maar het maakt nog steeds telefoons. En daar komt binnenkort een nieuwe van uit; de Xperia 1 IV. Wanneer weten we nog niet maar wel hoe die eruit komt te zien.

Want via Onleaks krijgen we vroegtijdig een blik in de toekomst, om precies te zijn de Xperia 1 IV. En waar vrijwel iedere fabrikant randloze telefoons maakt met schermgaten of inkepingen voor de selfiecamera houdt Sony stug vast aan een schermrand. Lekker eigenzinnig.

Sony Xperia 1 IV press render
Persrender van de Sony Xperia 1 IV

Met het overige ontwerp volgt Sony wel de laatste trends. We zien een vlakke zijkant met antenneranden die daarmee gelijkenissen vertoont met de laatste iPhones. Achterop lijkt de 1 IV juist weer sterk op z'n voorganger; de Xperia 1 III. Zo heeft de cameramodule weer een pilvorm met diverse camera's. Op de renders tellen we er 3; eentje minder dan eerder. Wat dit precies te betekenen heeft horen we graag van Sony.

Xperia 1 IV specificaties

Qua specificaties denkt de bron dat de Xperia 1 Mark 4 weinig echt verschilt. Zo meet het scherm nog altijd 6,5 inch, met daarop vermoedelijk een 4K-resolutie, stereo speakers, een koptelefoonpoort en aan de zijkant een vingerafdrukscanner.

Veel details over de camera weet de bron niet te geven. Het verlossende antwoord volgt wanneer Sony hem officieel aankondigt. Wanneer dat is is nog onbekend.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel