Palm Centro komt ook naar Europa


Het in zwaar weer verkerende Palm gaat de Centro, hun eens alleen voor Amerika bedoelde smartphone, in Europa verkopen. De Centro zal simlock vrij verkrijgbaar zijn ergens in het eerste kwartaal.

De eerste berichten over de Centro op NieuweMobiel, voorheen bekend onder zijn codenaam Gandolf, dateren alweer van juni vorig jaar. Toen was echter nog niet bekend dat dit nieuwe Palm toestel alleen voor de Verenigde Staten bedoeld zou zijn. Nu blijkt dat ook Europa zijn eigen Centro krijgt, in een simlock vrije variant welteverstaan.

Met zijn 119 gram is de Palm Centro precies 1 gram minder 'zwaar' dan de Treo 500v en daarmee is de Centro officieel de compactste Palm. Het bedrijf zelf, in de vorm van Roy Bedlow, zegt over de Centro: "Mensen willen meer functionaliteit van hun telefoon, en de Centro levert alle belangrijke communicatiemogelijkheden en zakelijke toepassingen zonder in te hoeven leveren op uiterlijk".

Sterk verouderd
Allemaal leuk en aardig, maar echt innovatief of vooruitstrevend is de Centro nou ook niet te noemen. Zo hebben we het hier nog steeds over een apparaat dat draait onder het sterk verouderde Palm OS 5 Garnet. Dit besturingssysteem dateert alweer uit juni 2002 en de wereld heeft in de tussentijd niet stil gezeten. En het zal nog wel even duren voordat Palm met een nieuw besturingssysteem op de proppen komt die allemaal ondersteuning zal bieden voor alle technieken die vandaag de dag erg gewoon voor ons zijn geworden.

Palm Centro komt ook naar Europa
Palm Centro komt naar Europa

De Centro zal op 14 februari in Engeland verkrijgbaar zijn. Wanneer Nederland volgt is vooralsnog niet bekend, maar verwacht wordt het eerste kwartaal dit jaar. Verwachte verkoopprijs: 300 euro.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel