Komt Samsung met Tegra 2-variant van de Galaxy S II?

· 2 reacties


Het lijkt er sterk op dat Samsung werkt aan een Galaxy S II met een Nvidia Tegra 2 processor. De Koreaanse fabrikant presenteerde het toestel met een zelfgemaakte dualcore processor met de naam

De Nvidia Tegra 2 is een populaire processor, die wordt gebruikt in smartphones zoals de LG Optimus 2X Speed, maar ook in meerdere tablets. De gegevens van de I9103, de codenaam van het toestel met de Nvidia Tegra 2 aan boord, doken op op een website met benchmarkgegevens.

Benchmark i9103

Verschillende chipsets

Het klinkt misschien opmerkelijk dat een fabrikant een toestel uitbrengt met twee verschillende chipsets, maar we hebben aanknopingspunten om aan te nemen dat dit wel het geval zal zijn. Het eerste aanknopingspunt is dat Samsung met andere toestellen ook de gewoonte had om voor verschillende regio's verschillende edities van een toestel te maken. De Nexus S die naar Europa kwam, heeft bijvoorbeeld geen AMOLED-scherm, maar een Super LCD. Het toestel kreeg daarom het typenummer i9023, terwijl de Amerikaanse Nexus S het typenummer i9020 heeft.

201143 samsung galaxy s ii front

Op de website die de specificaties van de Galaxy S II toont, staat bovendien een voetnoot aangegeven bij de processor. Samsung zegt dat het toestel een "Samsung Dual Core Application Processor" heeft, maar dat dat niet voor alle regio's geldt. Mocht Samsung een Galaxy S II met Nvidia Tegra 2 naar Europa brengen, dan is dat niet perse slecht nieuws. Uit benchmarks blijkt dat de Tegra 2 een behoorlijk snelle processor is.

Bron: Anandtech.com


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S II i9100

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S II i9100


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel