Jolla geeft 3D-ontwerp van Other Half-smart covers vrij


Stel; je hebt de beschikking over een 3D-printer en een Jolla-telefoon. Klinkt vrij onwaarschijnlijk maar toch is het goed nieuws! Je kunt dan namelijk vanaf nu je eigen Other Half-smart covers printen.

Even je geheugen opfrissen. Jolla is een spin-off van enkele oud-Nokia-medewerkers en sinds kort kun je de eerste Jolla-telefoon kopen. Het ding draait Sailfish OS en lijkt te bestaan uit twee platen. Dat is ook zo en je kunt de achterkant zelf verwisselen. Geinige eraan is dat er een NFC-tag in zit die de telefoon vertelt welke kleur cover je gebruikt. Vervolgens wordt een bijbehorend thema gekozen.

Jolla Smart Cover 3D design

Jolla heeft nu het ontwerp van die covers vrijgegeven zodat iedereen met een 3D-printer ze eenvoudig zelf kan maken. We zeggen 'eenvoudig' maar in werkelijkheid komt er nogal wat bij kijken. Zo moet er een NFC-tag in en moet je rekening houden met de hardware-pins. Een leuk klusje dus voor een regenachtige zondagmiddag. Heb je geen 3D-pinter tot je beschikking? Jolla verkoopt op haar website voor 29 euro ook kant-en-klare covers. Je kunt kiezen uit "Keira Black" en "Aloe".

Bron: Jolla.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel