INQ presenteert Facebook-telefoon

· 2 reacties


Na maanden van geruchten is INQ gekomen met een toestel dat Facebook centraal zet. De Engelse telefoonfabrikant maakt al eerder toestellen met vergaande Facebook-integratie, en komt nu met een Android-toestel

Het hele Android homescreen van de Cloud Touch is door INQ volgezet met Facebook-gerelateerde content. Je kunt direct naar het nieuws van je vrienden, kunt hun foto's bekijken en hebt natuurlijk snel toegang tot al hun profielen. Met een 600 Mhz processor hoort het toestel van INQ niet bij de snelsten op de markt. De processorsnelheid is hetzelfde als de HTC Legend, die al een jaar op de markt is. INQ belooft de Cloud Touch voor een 'betaalbare prijs' op de markt te zetten.

Front

Cloud Q

Naast de Cloud Touch, die een 3,5 inch touchscreen heeft, komt INQ ook met de Cloud Q, met een 2,6 inch scherm en een uitschuifbaar QWERTY-toetsenbord. Van dat toestel zijn helaas nog geen foto's en verdere specificaties vrijgegeven.

Behalve integratie met Facebook, heeft INQ het concept van 'cloud-computing' nog verder doorgevoerd. Spotify is de standaard muziekspeler op het toestel. Een aardig data-abonnement is dus wel aan te raden als je dit toestel over weegt.

Samenwerking met Facebook

Na de vele geruchten over een Facebook-telefoon, komt de INQ Cloud Touch als een kleine teleurstelling. HTC zou aan een toestel werken samen met Facebook, maar dat bleek niet het geval. In de persmelding waarin dit toestel aangekondigd wordt, wordt een medewerker van Facebook geciteerd. Het Amerikaanse sociaal netwerk lijkt dus weldegelijk bij de ontwikkeling van dit toestel betrokken te zijn geweest.

De INQ Cloud Touch komt in het tweede kwartaal van 2011 op de markt. De Cloud Q komt in het derde kwartaal.



Praat mee over dit artikel