HP onthult nieuwe webOS-telefoons

· 2 reacties


Lang heeft het geduurd sinds de Palm-acquisitie, maar nu eindelijk heeft HP onder eigen naam een tweetal nieuwe webOS-telefoons aangekondigd; de HP Veer en Pre 3. Niet schokkend qua ontwerp, maar webOS is nu wel in ieder formaat beschikbaar.

We hebben er lang op moeten wacht, maar nu is het eindelijk zover. HP komt met een reeks van nieuwe webOS-telefoons. Te beginnen met de HP Veer. Dit kleintje moet niet verward worden met de huidige Pre 2, want ze lijken erg op elkaar. De Veer is namelijk kleiner,... stukken kleiner. De grootte van een creditcard. Met z'n 2.6 inch scherm is dit HP's statement naar de recente opkomst van Jumbo-sized telefoons met schermen van 4.2 inch en meer.

HP Veer
HP Veer

De HP Veer is net als de Pre 2 voorzien van een portrait full-QWERTY-toetsenbord. Natuurlijk ontbreken hedendaagse technieken als WiFi, Bluetooth en een redelijk rappe 800 MHz processor niet.

HP Pre 3

Is de Veer toch een maatje te klein voor je, dan is de nieuwe Pre 3 wellicht meer geschikt. Het beeldscherm van de Pre 3 meet 3.6 inch groot en heeft een WVGA-resolutie van 480 bij 800 pixels. De ingebouwde 5 megapixel camera schiet videos in HD-kwaliteit en de processor draait op een onnavolgbare snelheid van 1.4 GHz.

HP Pre 3
HP Pre 3

In tegenstelling tot de Pre 2 beschikt de 3 wél over een front-facing camera, speciaal bedoeld om mee te videobellen. Het toetsenbord is ook groter, wat de gebruiksvriendelijkheid direct ten goede moet komen. Ook nieuw is de inmiddels onmisbare WiFi n-ondersteuning. Enig nadeel is z'n beschikbaarheid; pas vanaf de zomer.

Touchstone

Samen met de nieuwe webOS-producten kondigt HP een nieuwe versie van haar befaamde Touchstone uit. Oftewel de desktoplader die middels inductie werkt. De Touchstone werkt echter ook als uitwisseldienst tussen verschillende webOS-apparaten. Stel je legt na thuiskomst je Pre 3 op de Touchstone, dan is het mogelijk binnenkomende tekstberichten te bekijken via je TouchPad. Het is dan zelfs mogelijk te bellen via de tevens aangekondigde TouchPad; HP's webOS-tablet. En wil je een website die je op je TouchPad bekijkt ook op je Pre 3 bekijken? Leg de Pre 3 tegen de TouchPad aan en de website 'springt over' van apparaat; "Touch-to-share" noemen ze dat bij HP.

Afbeeldingen: Engadget


Prijsvergelijker HP Veer

Toon alle aanbiedingen van de HP Veer


Prijsvergelijker HP Pre 3

Toon alle aanbiedingen van de HP Pre 3


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel