Samsung kon Android kopen, lachten ze in plaats daarvan uit

· 2 reacties


We weten niet beter dat Android bij Google hoort en dat Samsung er van iedereen het meeste profijt van heeft. Maar er was een tijd dat Android een los bedrijf was en te koop stond. Samsung zag er echter helemaal niets in.

Het bedrijf Android draait al een jaartje en de inkomsten beginnen op te drogen. Tijd om op zoek te gaan naar een partij die hen wil overnemen of geld willen investeren. Samen met zes anderen vliegen ze naar Korea om het idee te presenteren aan Samsung. Die zagen echter helemaal niets in het idee om Android over te nemen. Sterker nog, ze vonden het hele idee van een besturingssysteem voor telefoons maar idioot.

Samsung laughing Jelly Bean
Lachende Jelly Bean

In een recent uitgekomen boek wordt Andy Rubin die de reactie van Samsung beschrijft; "Jij en welk leger gaan dit maken? Jullie zijn met z'n zessen! Ben je onder invloed?! Vervolgens lachte ze me uit de kamer." Twee weken later werd Android overgenomen door Google. Zij waren met name bang dat Microsoft een grootmacht zou worden op telefoongebied en diens macht zou aanwenden om de diensten van Google te dwarsbomen. Android bleek voor Google de kans waarop ze gewacht hadden. Inmiddels is Android veruit het grootste mobiele besturingssysteem ter wereld. Ach, achteraf is het altijd makkelijk oordelen.

Bron: Phone Arena


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel