Samsung GT-S8500 eerste telefoon met Bluetooth 3.0?


Het lijkt er sterk op dat Samsung met de eer gaat strijken door het eerste mobieltje met Bluetooth 3.0 uit te brengen; de Samsung GT-S8500.

Afbeeldingen van de Samsung S8500 hebben we helaas niet, wel een spannend overzichtje van de Bluetooth SIG. Hieruit blijkt overigens dat de S8500 een compacte touchscreen telefoon is met 3.1 inch groot OLED touchscreen.

Samsung S8500

Het spannende aan de Samsung S8500 is natuurlijk de ondersteuning van de vernieuwde specificatie van Bluetooth. Versie 3.0 belooft onder andere snellere gegevensoverdrachten (tot 24 Mbit/s) en is energiezuiniger.

Bluetooth 4.0

Ondanks dat versie 3 als toekomstmuziek in de oren klinkt, staat versie 4 al in de startblokken. De organisatie achter Bluetooth, de Bluetooth SIG, heeft de specificaties van versie 4.0 op 17 december 2009 goedgekeurd. De SIG heeft zich tot doel gesteld versie 4.0 vooral energiezuinig te maken. Het 'Bluetooth low energy' protocol, dat onder andere Wibree en 'Bluetooth Ultra Low Power' opvolgt, moet daar met name voor zorgen. De specificatie voorziet in apparaten die een jaar lang meegaan met een batterijlading.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel