Spannende dagen voor Nokia-top


Stephen Elop, de CEO van Nokia, is naar verluidt van plan om grote opruiming te houden in de directiekamer van het Finse bedrijf. Een groot aantal topmensen zou op de nominatie staan om ontslagen te worden.

Elop kwam in september bij Nokia binnen als de opvolger van Olli-Pekka Kallasvuo. De Canadees werkte daarvoor bij Microsoft, en kreeg als opdracht mee om Nokia weer aan de top van de smartphonemarkt te brengen. Een aantal topmensen lazen deze week hun naam in lijstjes met namen van Nokia-werknemers die het veld zouden moeten ruimen.

Vier namen

Het Duitse WirtschaftsWoche publiceerde vier namen: Chef mobiele telefonie Mary McDowell en logistiekmanager Niklas Savander zouden hun baan verliezen, net als hoofdontwikkelaar Kai Öistämö en Tero Ojanperä, die verantwoordelijk is voor service en mobiele oplossingen.

Mochten deze mensen inderdaad de laan uitgestuurd worden, dan lijkt de top van Nokia in weinig op wat het was aan het begin van 2010. Sindsdien vertrokken CEO Olli-Pekka Kallasvuo en chef mobiel Anssi Vanjoki.

Bron: Wiwo.de


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel