Android-telefoon met twee schermen gelanceerd

· 4 reacties


De kans dat de Kyocera Echo naar Nederland komt, is vrijwel nihil. Toch willen we je deze nieuwe smartphone laten zien, omdat het een vrij uniek toestel is, dat twee touchscreens heeft.

De Kyocera Echo deed ons nog het meest denken aan een Nintendo DS, die ook een dubbel scherm heeft, en net als de Echo opengevouwen kan worden. De Echo komt vooralsnog alleen in de Verenigde Staten op de markt. Het toestel wordt geleverd door provider Sprint, die een CDMA-netwerk heeft. Het toestel zal dus niet werken op de Nederlandse GSM-netwerken.

Kyoceraecho

Uitgesmeerd

De Kyocera Echo heeft een 1 Ghz Snapdragon processor en een 5 megapixel camera. Standaard Android-apps worden over de beide schermen van het toestel uitgesmeerd. Om vol gebruik te kunnen maken van beide schermen, bijvoorbeeld door op het ene scherm de controller van een game te laten zien, en op de andere de game zelf, moet een speciale App gemaakt worden. Kyocera en Sprint hebben daarvoor een SDK uitgebracht.

Met de Echo doen zowel Sprint als Kyocera een sprong in het diepe. Het valt te bezien of consumenten enthousiast te krijgen zijn voor een telefoon met dubbel scherm. Mocht het wel een succes worden, dan zullen andere fabrikanten snel volgen, en kunnen ook Europese consumenten van een toestel met dubbel touchscreen gebruik maken.

Bron: Engadget.com



Praat mee over dit artikel