Ook Samsung stapt in mobiel betalen


Samsung heeft bekend gemaakt LoopPay te hebben overgenomen. Dat bedrijf is gespecialeeerd in het verrichten van betalingen via een mobiele telefoon. Mogelijk wil Samsung de techniek van het bedrijf al in de Galaxy S6 toepassen.

Samsung en LoopPay werken al enige tijd samen maar nu neemt Samsung het bedrijf dus in z'n geheel over. Bedragen zijn niet bekend gemaakt. LoopPay werkt door een magnetische puls uit te zenden die opgevangen kan worden door een betaalterminal. Vooral oude terminals werken met een dergelijke magneetstrip waardoor een pinpas of creditcard gehaald moet worden. Gevolg is dat de methode van LoopPay op veel meer plekken werkt dan bijvoorbeeld Apple Pay dat via NFC werkt.

Apple Pay versus LoopPay
Apple Pay versus LoopPay

Samsung introduceert mogelijk al met de Galaxy S6 haar eigen betaaldienst. Of deze ook in Nederland aangeboden zal worden is onduidelijk. Hier is juist onlangs grotendeels afscheid genomen van de magneetlezers voor betalingen. Indien de S6 echt over de betaaltechniek van LoopPay beschikt dan zal er een extra stukje techniek toegevoegd moeten worden. Deze zou in theorie ook gebruikt kunnen worden voor het draadloos opladen van het toestel. Samsung hint al langer dat de opvolger van de Galaxy S5 over draadloos opladen beschikt.

Bron: Reuters.com


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon DE
32 GB Gold Platinum
€ 520,78 € 520,78   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel