Geruchten iPhone Nano duiken opnieuw op


Apple werkt naar verluidt aan een kleinere versie van de iPhone. Deze versie zou behalve lichter ook goedkoper moeten worden dan de huidige iPhone. Dit gerucht ging al vaker, en is nu opnieuw naar boven gekomen.

Hoewel wij de geruchten met een flinke korrel zout nemen, kunnen we ons voorstellen dat Apple aan een goedkopere versie van de iPhone werkt. Apple ziet hoe Android sneller groeit dan iOS, vooral dankzij het feit dat Android is doorgestoten naar mid- en low-end telefoons. Als Apple daar wat aan wil doen, is het uitbrengen van een goedkopere iPhone een goed voorstelbare mogelijkheid.

Mobile Me

De geruchten kwamen naar buiten via de Wall Street Journal. De krant denkt dat de iPhone Nano nog voor de zomer gepresenteerd wordt. Het toestel zou momenteel intern aangeduid worden als de N97. Een deel van de kostenbesparing wordt volgens de Wall Street Journal behaald door het toestel niet uit te rusten met een eigen harde schijf voor muziek. Ook zou Apple werken aan verbeteringen voor de Mobile Me-dienst. De synchronisatiemogelijkheden van agenda's en mail zouden ondermeer verbeterd worden.

Bron: Onespot.wsj.comPraat mee over dit artikel