MWC 2011 in Barcelona: de highlights


NFC en LTE

Wij verwachtten op het MWC veel van NFC en LTE. Vooral NFC vonden wel al toegepast in meerdere toestellen, waaronder de Samsung Galaxy S II. LTE is meer een techniek voor de langere termijn. Er waren meerdere LTE-toestellen te zien op het MWC, maar geen van deze was gereed om gelanceerd te worden op de consumentenmarkt. Wij hebben vaak een trage internetverbinding op onze smartphones, en kunnen niet wachten totdat LTE hier (hopelijk) een einde aan zal maken.

201102 lg optimus pad front
Eén van de gelanceerde tablets: De LG Optimus Pad

Het MWC 2011 was ook de editie van de tablets. De iPad, die een jaar geleden gelanceerd werd, heeft de tabletmarkt opengebroken. LG, Samsung, HTC en Motorola kwamen met interessante tablets, vooral waar het de exemplaren met Android 3.0 Honeycomb betreft. Meer over de tablets op het MWC lees je op onze zustersite NieuweTablet.NL.

Wat kwam niet uit?

Niet alles wat we verwachtten, kwam uit. Toen Nokia aankondigde dat het vlak voor het MWC een presentatie zou houden in een hotel in Barcelona, verwachten wij dat Nokia met de E6 zou komen. Die verwachten is niet uitgekomen. Stephen Elop, de directeur van het Finse bedrijf, gaf alleen verdere toelichting op de keuze voor Windows Phone 7 als het toekomstige besturingssysteem voor smartphones van Nokia.

Mogelijk komt de E6, die nog op Symbian draait, helemaal niet meer, omdat het toestel is ingehaald door de nieuwe strategie van Nokia. Wij kunnen ons in ieder geval voorstellen dat Nokia zich liever op Windows Phone 7-toestellen concentreert.



Praat mee over dit artikel