Samsung heeft plannen voor gaming telefoon


Een recentelijk opgedoken patent van Samsung maakt duidelijk dat het Koreaanse bedrijf plannen heeft voor een gaming telefoon.

Het patent laat een onvervalste clamshell zien, die eenmaal opengeklapt transformeert in een heuse gaming telefoon. Hierbij wordt het interne beeldscherm opzij geschoven, waarna een reeks gaming toetsen tevoorschijn komen.

Gaming telefoons zijn niet nieuw. Nokia probeerde het al eens met de Nokia Ngage serie. Deze serie flopte echter genadeloos. Toch heeft het Finse bedrijf het concept niet losgelaten en brengt nu een gaming platform uit voor enkele van haar high-end telefoons, waaronder voor de N81. Ook Sony Ericsson is volgens geruchten bezig met een PSP phone.

Samsung heeft plannen voor gaming telefoon
Patent van Samsung voor een gaming phone

Groeiverwachting
Gaming heeft namelijk wel degelijk de toekomst. Zo voorspelt Gartner dat Mobile Gaming wereldwijd goed zal zijn voor een omzet van 9,6 miljard dollar tegen 2011. Hiervan zal Samsung maar al te graag wat mee willen pikken. Zo doken begin vorig jaar al eens foto's op van de B550; deze gaming phone hebben we echter nooit in Nederland gezien.

Samsung heeft plannen voor gaming telefoon
Samsung B550

Bron: UnwiredView.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel