Nokia opent voorzichtig de deuren van N-Gage


Eens stond N-Gage voor een spelletjestelefoon van Nokia. Nu staat het voor het game platform van de Finse marktleider. Nokia heeft het platform voorzichtig opengezet voor N81 gebruikers, maar is intussen al gekraakt.

De dienst zal voor de Symbian S60 Nokia's te gebruiken zijn; N81, N73, N82, N95, N95 8GB, N93 en N93i. Voor nu heeft Nokia de dienst voor eigenaars van N81 opengesteld. Zij kunnen hier een beta versie downloaden van N-Gage.

De software die nodig is om het N-Gage platform te draaien zit nog in een beta fase. Nokia komt nog met een definitieve productie versie. Gebruikers die na de beta deze versie downloaden zijn wel hun N-Gage data, zoals highscores kwijt.

Beschikbare titels
Ook zijn al enkele spelletjes te koop. Gebruikers kunnen voor het kopen eerst een demo spelen. Spellen die momenteel al verkrijgbaar zijn; FIFA08, Asphalt 3, Brothers in Arms, The Sims Pets 2, World Series of Poker, Midnight Pool 3D en Pro Series Golf. Hiermee scharen bedrijven als Gameloft, EA Mobile en Glu achter het N-Gage platform.

Nokia opent voorzichtig de deuren van N-GageNokia opent voorzichtig de deuren van N-Gage
Asphalt 3, Pro Series Golf, Brothers in Arms en World Series of Poker

Nu al gekraakt
Overigens meldt IntoMobile dat de beta nu al gekraakt is waardoor alle eerder genoemde Symbian Nokia's gebruik kunnen maken van het N-Gage platform.

Bron: IntoMobile


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel