MWC 2010: Voorbeschouwing

· 2 reacties


Voor alweer de 23e keer wordt het Mobile World Congress gehouden en wij zijn daar natuurlijk bij. We kunnen niet wachten en daarom maken we de tijd vol door alvast te kijken naar wat ons vermoedelijk en hopelijk te wachten staat!

We kennen een uitzonderlijk aantal officiële toestelaankondigingen voorafgaand aan het MWC. Zo maakten aartsrivalen LG en Samsung alvast een aantal toestellen bekend. Maar er zijn zoals gebruikelijk ook weer heel veel geruchten voorafgaand aan deze belangrijke beurs. Wij sommen ze per fabrikant even voor je op.

Samsung

Zoals gezegd maakte Samsung alvast een telefoon officieel; de S5620 Monte. Vermoedelijk om de aandacht toch vooral te vestigen op andere, voor het bedrijf belangrijkere telefoons. We denken dan natuurlijk aan het allereerste Bada toestel, dat onder Samsung's eigen ontwikkelde besturingssysteem draait.

Super AMOLED Bada Samsung
'Super AMOLED Bada telefoon' naast een traditioneel TFT beeldscherm van de iPhone

Samsung heeft de zondag voorafgaand aan het event een persevent gepland waarin verwacht wordt dat het eerste Bada toestel officieel aangekondigd gaat worden. Volgens de geruchten maakt Samsung bij dit toestel, vermoedelijk de S8500 Wave, gebruik van een geheel nieuwe AMOLED beeldscherm. Deze super-AMOLED zou tot 5 keer helderder zijn en 20% beter zicht buitenshuis hebben. Het gerucht gaat verder dat de S8500 beschikt over een 3.3 inch touchscreen beschikt met een riante resolutie van 800 x 480 pixels.

LG

LG heeft al verklapt wat zij gaan doen. Tenminste, dat willen ze ons doen geloven. Hier vooral aandacht voor de GW990, het 4.8 inch grootte MID-achtige telefoon. Maar ook de GT540 en de platte GD880 Mini zullen volop in de spotlight staan.

LG GW990
LG's GW990

Nokia

Bij Nokia verwachten we een redelijk grote verandering. De laatste weken stonden toch in het teken van de nieuwe naamgeving dat het Finse bedrijf aan haar telefoons wil geven. Zo moet er naast een E- en Nserie ook een C, X en S serie komen;

C: Voice, low-end
X: Entertainment en music
E: Business
N: High-end
S: Limited Editions

Nokia C5?
Nokia's nieuwe C5?

Daarnaast horen we verhalen dat Nokia samen met Intel een persconferentie aan het beleggen is. Reden hiervoor zou bijvoorbeeld een nieuwe netbook kunnen zijn, maar het zou natuurlijk ook een telefoon kunnen zijn met een Atom processor.

HTC

Bij HTC verwachten we eigenlijk wel een aantal nieuwe toestellen aan te treffen, maar de grootste aankondiging zal toch de HTC Legend zijn, de verwachte opvolger van de Hero. Dit toestel zal volgende de geruchten over een AMOLED touchscreen beschikken, een eerste voor HTC.

Nieuwe HTC Legend
De nieuwe HTC Legend stond zelfs al even op KPN's website

Sony Ericsson

Redelijk stil de afgelopen dagen is het rond Sony Ericsson. Dit hoeft helemaal niets te betekenen, sterker nog, wij verwachten wel enkele nieuwe toestellen van de Zweeds/Japanse combinatie.

Sony Ericsson mini X10 robyn
Sony Ericsson mini X10

Zo verwachten wij meer informatie rondom de mini X10 die we al een tijdje geleden hebben gespot en die ook wel onder de naam 'Robyn' bekend staat. En hoe zit het met de 'Kanna'? Krijgen we daar ook meer duidelijkheid over? We wachten het af.

Microsoft

Niet alleen aandacht voor fabrikanten van mobiele telefoons. Ook van Microsoft verwachten we een grootste aankondiging. We zijn daarom erg benieuwd wat Steve Ballmer te zeggen heeft over Windows Mobile. Zal versie 7 aangekondigd worden? Volgens The Wallstreet Journal wel, en wij verwachten het eerlijk gezegd ook.

Windows Phone
Windows Phone

Verwacht wordt dat Windows Mobile 7 grotendeels breekt met voorgaande versies. Zo zal het alleen op bepaalde hardware-combinaties draaien, UI elementen van de Zune HD ontlenen en (zo wordt tenminste gezegd) geen multitasking ondersteunen. Ook zal er een gratis vorm van navigatie worden meegeleverd zoals Google Android en Nokia inmiddels doen.

Dit alles betekend trouwens niet het einde van Windows Mobile 6.5(.3), want die zou naast versie 7 een bestaan hebben. Sterker nog, Microsoft zou van plan zijn deze gratis weg te geven aan fabrikanten die voor weinig kosten een Windows Phone willen ontwikkelen.

Afwachten...

We zullen het allemaal moeten afwachten. Maandag 15 februari begint het feest en dan brengen we je rond het uur nieuws, updates en toestel-aankondigen. Dus blijf ons volgende week zeker in de gaten houden voor al het laatste MWC nieuws!

Bron: GSMArena



Praat mee over dit artikel