MWC 2010: Microsoft kondigt Windows Phone 7 series officieel aan


Een compleet nieuw Windows Mobile besturingssysteem is een feit. Vanmiddag is Windows Phone 7 Series door Steve Ballmer en kornuiten gepresenteerd en het toverwoord is eenvoud.

Windows Phone Series 7 lijkt in niets op voorgaande versies van Microsoft's besturingssysteem voor mobiele telefoons. Microsoft heeft vooral veel aandacht besteed aan het startscherm. Hierop vinden we meerdere tiles of tegels in het Nederlands. Dit zijn grote, interactieve toetsen die linken naar applicaties of contactpersonen. In het geval van contactpersonen worden ze bijvoorbeeld automatisch bijgewerkt met eventuele statusupdates.

Asus prototypeAsus prototypeAsus prototype

In het startscherm zien we al gelijk dat Windows Phone 7 Series beschikt over games via Xbox LIVE en muziek via Zune. De tiles kunnen door de gebruiker zelf naar hartelust gerangschikt worden. Naast de tiles staat een pijltje in een cirkeltje die het feitelijke menu opent. Dit is niet meer dan een alfabetisch gerangschikte lijst met erg simpele pictogrammen.

TilesApplication menu

Ook bij Windows Phone draait het allemaal om integratie van online informatie en verschillende applicaties. Hiervoor heeft Windows zes zogenaamde hubs in het leven geroepen. Deze hebben als respectievelijke thema's people, pictures, games, music + video, marketplace en office.

People HubPeople HubPeople
MessagingMailCalendar
Bing search

Bij de perspresentatie werd gemeld dat elk Windows-toestel zal beschikken over drie hardwareknoppen. Namelijk een terugtoets, Windowstoets en een zoektoets. Voor de productie van telefoons met Windows Phone 7 Series is Windows partnerschappen aangegaan met Dell, Garmin-Asus, HTC, HP, LG, Samsung, Sony Ericsson en Toshiba. De eerste modellen mogen we verwachten aan het eind van 2010 en HTC heeft al aangekondigd dat ze met toestellen bezig zijn.



Praat mee over dit artikel