HTC komt met 5G Hub voor thuis en kantoor


Om een geleidelijke en pijnlijke overgang naar 5G te maken komt HTC met een 5G hub voor thuis of op kantoor. Al wordt een aanschaf van de 5G Hub pas interessant wanneer we hier in Nederland een werkend 5G-netwerk hebben.

Eerder al kondigde Huawei soortgelijke producten aan. Ze zijn ideaal om 5G mee te ontvangen op producten die nog geen 5G ondersteunen. HTC's eerste 5G-product is daarom verrassend genoeg geen telefoon. De HTC 5G Hub zal eerst in Engeland, Duitsland, Zwitserland en Finland te koop zijn. Ook aan de overkant van de plas hoopt HTC ze te kunnen slijten aan klanten van Sprint (de VS) en Telstra (Australië). In Nederland zijn nog geen plannen om op korte termijn 5G uit te rollen dus hier hebben we er nog weinig aan.

De HTC 5G Hub pikt 5G-signalen op en maakt een WiFi-netwerk aan waar voor maximaal 20 gebruikers. Het apparaat kent een 5 inch groot HD-scherm voor een statusoverzicht. Hij is uitgerust met een 7660 mAh grote batterij om ook mobiel in te kunnen zetten, bijvoorbeeld in een tijdelijk kantoor of onderweg. Om met 5G-signalen overweg te kunnen is gebruik gemaakt van Qualcomm's Snapdragon X50-modem. Deze krijgt ondersteuning van een Qualcomm Snapdragon 855 met 4GB aan RAM wat op eerste gezicht zware overkill is voor een MiFi-achtig apparaat. Het zal ook invloed hebben op de verkoopprijs. De exacte prijs hebben we overigens nog niet binnen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel