Archos presenteert alvast dunne 50 Oxygen+ voor het MWC


Archos heeft alvast bekend gemaakt wel nieuw model het komende MWC gaat presenteren. Het gaat om de Archos 50 Oxygen+ (of 50 Oxygen Plus). Het gaat volgens de fabrikant om een slank toestel met uitstekend beeldscherm.

Als we naar de achterkant van de Archos 50 Oxygen+ kijken dan menen we daar een iPod Touch in te herkennen. Hoeken zijn rond afgewerkt en de achterkant is zo recht als een biljarttafel. En met een dikte van slechts 7,2 millimeter is het toestel ook niet erg dik te noemen. Archos past in de 50 Oxygen Plus een 5 inch beeldscherm toe met de afwijkende resolutie van 1280 bij 720 pixels. Het levert een nette pixeldichtheid op van net geen 300; meer dan het menselijk oog kan waarnemen op normale afstand.

Archos 50 Oxygen Plus 3G
De Archos 50 Oxygen+

Binnenin past Archos een octa-core processor toe van MediaTek en qua camera's kan het toestel rekenen op een 8 en een 5 megapixel exemplaar. Allemaal stuk voor stuk geen onaardige specificaties maar een groot gemis is wel de aanwezigheid van 4G. Archos belooft vanaf juni met een 4G-versie van de Archos 50 Oxygen Plus te komen. Dit model krijgt ook de iets krachtiger MT6752-processor terwijl het design ongewijzigd blijft. Verwacht de Archos 50 Oxygen Plus 3G vanaf maart in de winkel voor een adviesprijs van 199 euro. Dat is de losse toestelprijs dus zonder abonnement.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel