Archos 50 Oxygen+


Archos 50 Oxygen+
Beoordeling
Schrijf de allereerste beoordeling
Status
Niet meer verkrijgbaar
Schermformaat
5,0 inch
Camera
8,0 megapixel

Pluspunten Archos 50 Oxygen+

 • Stijlvol en slank ontwerp van metaal
 • Hoge resolutie selfiecamera
 • Standaard voorzien van 16 GB opslaggeheugen
 • Mogelijkheid tot plaatsen 2 simkaarten

Minpunten Archos 50 Oxygen+

 • Niet geschikt voor snel 4G-internet

De Archos 50 Oxygen+ in het kort

De Archos 50 Oxygen+ (of 50 Oxygen Plus) is de iets strakkere en dunnere opvolger van 50 Oxygen. Weg zijn de grote rondingen en terug is een meer stijlvol metalen ontwerp die bovendien best dun mag worden genoemd.

Snelle processor, mooi scherm

Ondanks dat de 7,2 millimeter dunne 50 Oxygen+ erg mager is was er toch voldoende ruimte voor een krachtige octa-core processor. Die telt acht kernen die naast elkaar kunnen draaien en waardoor apps net even wat soepeler en sneller draaien dan gemiddeld. Juist door deze moderne eigenschap kun je al voor relatief weinig geld eigenaar zijn van een octa-core telefoon. Ander pluspunt van de Archos 50 Oxygen+ is het kwalitatief hoge HD-scherm. Deze is volgens Archos afkomstig van JDI dat bekend staat vanwege z'n hoge kwaliteit beeldschermen.

Selfiecamera

De Archos 50 Oxygen+ is niet alleen een compacte stijlvolle Android-telefoon hij mag ook best als selfietelefoon omschreven worden. Dat komt vanwege de redelijk hoge 5 megapixel selfiecamera die aan de voorkant zit. Hiermee schiet je in hoge resolutie zelfportretten. Aan de achterkant zit trouwens een 8 megapixel exemplaar waar je in een zelfs nog hogere resolutie foto's kunt schieten. Natuurlijk is daar ook een flitser te vinden die in donkere situaties kan bijlichten.

Belangrijkste Archos 50 Oxygen+ specificaties

 • Octa-core MediaTek MT6592-processor op 1,4 GHz + 1 GB werkgeheugen
 • 16 GB aan opslag uitbreidbaar via microSD-geheugenkaartjes
 • Dualsim-mogelijkheden
 • Relatief hoge resolutie selfiecamera (5 megapixel)
 • 8 megapixelcamera aan de achterkant met Full HD-video
 • 5.0 inch scherm

Dual SIM-mogelijkheden

Handig verder aan de Archos 50 Oxygen+ is de mogelijkheid om twee simkaarten te gebruiken. Je kunt dus op twee verschillende nummers bereikbaar zijn of een aparte aansluiting voor bellen en internet gebruiken. Het plaatsen van een tweede simkaart is niet het enige wat je extra in de 50 Oxygen Plus kunt stoppen. Er past ook een geheugenkaart in. Standaard komt het toestel trouwens met geen onaardige 16 GB aan opslaggeheugen wat op zichzelf al best veel is. Maar mocht dit dus toch te weinig zijn dan kun je dat eenvoudig uitbreiden.


Concurrenten van de Archos 50 Oxygen+

Vergelijk de Archos 50 Oxygen+ met deze producten


Praat mee over de Archos 50 Oxygen+