Apple Store in Amsterdam opent volgend weekend


Amsterdam krijgt de eerste officiële Apple Store van Nederland. Volgende week zaterdag, 3 maart 2012, opent de winkel in het Hirschgebouw aan het Leidseplein in de hoofdstad. Om 10:00 opent de winkel voor het eerst de deuren.

In veel andere landen heeft Apple al eigen winkels, waarvan de meest bekende in New York staat. De winkel in ‘The Big Apple’ is herkenbaar aan de grote glazen kubus met Apple-logo. In Amsterdam pakt Apple niet zo groots uit, maar voor Nederlandse Apple-fans zal de winkel een echt walhalla zijn. Wereldwijd heeft Apple 300 eigen winkels.

Apple komt naar Nederland met eigen winkel

De Apple Store is niet voor iedereen goed nieuws. Resellers van Apple-producten lopen mogelijk inkomsten mis, doordat klanten ervoor kunnen kiezen om hun nieuwe smartphone, tablet of computer rechtstreeks bij Apple te kopen. In Frankrijk leidde dat tot een aanvaring tussen Apple en eBizcuss, en grote reseller die ook in het franstalige deel van België actief is.

De CEO van het bedrijf beweert dat de komst van een Apple Store in Frankrijk, in 2009, voor ellende zorgde. Zo zou Apple prioriteit geven aan het bevoorraden van de Apple Stores, en had eBizcuss daardoor een tekort aan iPhone’s. De Nederlandse Apple Store heeft in ieder geval ruime openingstijden: de winkel is zeven dagen per week open.Praat mee over dit artikel