Windows Phone 7 Series ondersteunt bij lancering slechts 1 formfactor


Wanneer eind dit jaar de eerste Windows Phone 7 Series telefoons in de winkel liggen zullen die allemaal op elkaar lijken. WM7S zal namelijk bij de lancering 1 vormgeving ondersteunen, twee andere staan wel op de planning.

Tijdens het MWC mochten we vooral kijken naar het prototype met daarop Windows Phone 7 Series. Zelf spelen zat er niet in omdat 'veel nog niet werkte'. Landscape modus bijvoorbeeld. Maar ook toestellen met een volledig toetsenbord worden nog niet ondersteund. Sterker nog, wanneer WM7S in de winkel ligt wordt slechts één formfactor ondersteund; een full touchscreen genaamd 'Chassis 1'.

Windows Phone 7 Series on Asus prototype
Windows Phone 7 Series op een Asus prototype

Dat heeft alles te maken met Microsoft vernieuwde strategie om vooral niet teveel hardware te ondersteunen. Nou is één chassis ook wel weer het andere uiterste maar ondersteuning voor meer vormgevingen zit er aan te komen.


Windows Phone 7 Series demo

Chassis 1, 2 en 3

Chassis 1 is eigenlijk een specificatie die Microsoft voorschrijft; volledig touchscreen, 1 GHz processor en een GPU (grafische processor). Chassis 2 en 3 volgen later en omvatten een fysiek toetsenbord. Hoe dan ook, we zullen het eerste met een full touch telefoon moeten doen. Maar als we nog eens terugdenken aan de demo's van WM7S dan nemen we daar meer dan genoegen mee.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel