Archos 50 Diamond is betaalbaar alternatief voor duur vlaggenschip


In aanloop naar de CES-beurs heeft Archos de 50 Diamond aangekondigd. Een 5 inch grote Android-smartphone met een behoorlijke waslijst aan specificaties zoals een 16 megapixel camera, 4G en natuurlijk dual SIM.

Archos doet alweer bijna twee jaar mee op de markt van smartphones die zich met name onderscheiden doordat ze vrijwel allemaal zijn voorzien van Dual SIM. Deze nieuwe Archos 50 Diamond is daar geen uitzondering op. Toch is de 50 Diamond ergens ook weer heel uniek want hij krijgt van Archos een geheel nieuw design mee. Iets wat we tot op heden nog niet bij Archos gezien hebben.

Archos 50 Diamond

Qua specificaties kan de Archos 50 Diamond zeker meekomen met het hoogste segment. Weliswaar is het scherm vrij regulier met 5 inch groot en een Full HD-resolutie, maar de Snapdragon 615 met maar liefst acht cores en op een 64-bits ontwerp maakt hem relatief krachtig. Verder is daar een 16 megapixel camera met BSI-sensor en flitser. Nooit eerder paste Archos een dergelijk hoge cameraresolutie toe. Aan de voorzijde prijkt een 8 megapixel selfiecamera, ongekend groot binnen dit segment. Onduidelijk is nog wanneer de Archos 50 Diamond precies uitkomt, verwacht in ieder geval een prijskaartje van rond de 260 euro.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel