Nog snellere Nokia 3310 4G in China aangekondigd


HMD Global heeft een 4G-versie van de vernieuwde Nokia 3310 uitgebracht. Vooralsnog is het toestel alleen in China verkrijgbaar maar gelet op de hoeveelheid publiciteit die het toestel gratis meeneemt is het niet uitgesloten dat er op den duur ook een Europese variant uitkomt.

HMD Global heeft goed begrepen dat als je aandacht op jezelf wilt vestigen dat je oude succesnummers van stal moet halen. De Nokia 3310 (2017) deed dat klusje aardig. Niemand kent HMD Global maar bij de iconische 3310 gaat bij iedereen wel een belletje rinkelen. Jammer alleen dat het toestel geen snelle internetverbindingen aan kon. Daar moest de 3310 3G wat aan veranderen. Die werd in september van 2017 aangekondigd. Nu maakt het toestel de overstap naar het nog snellere 4G waarmee je echt razendsnel data kunt binnenhalen.

Nokia 3310 4G
Ultrasnelle Nokia 3310 4G

Wat je er alleen aan hebt is een goede vraag. Het gaat hier namelijk niet om een smartphone waarop je apps kunt installeren. Je zult het dus voornamelijk via de webbrowser moeten doen. Toch is de aanwezigheid van 4G niet alleen een marketingstunt. In sommige landen is het kunnen bellen over 4G (VoLTE) verder gevorderd dan hier en dan maakt het iets nuttiger. Veel andere wijzigingen kent de Nokia 3310 4G niet ten opzichte van bijvoorbeeld de Nokia 3310 3G, los van 4G en de verruiming van het geheugen naar 512 MB. Zoals gezegd is de Nokia 3310 4G vooralsnog alleen voor de Chinese markt aangekondigd maar ons vermoeden is dat HMD Global het toestel tijdens het Mobile World Congress in Barcelona wereldwijd aankondigt.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel