Nokia stopt met Ovi Music Unlimited


Ovi Music Unlimited, vroeger bekend als Comes With Music, stopt. Leden van de service konden in ruil voor abonnements geld ongelimiteerd muziek downloaden. Ovi Music, waar je per nummer betaalt, blijft wel bestaan.

In een aantal landen blijft Ovi Music Unlimited wil bestaan. In China, India en Indonesië kunnen gebruikers van een Nokia-toestel wel kiezen voor een onbeperkt abonnement. Het probleem van de service zit vooral in DRM, zegt een woordvoerder van Nokia in een interviw met Reuters.

DRM

DRM - Digital Rights Management - is een impopulaire techniek waarmee de mogelijkheden tot hergebruik van gedownloade bestanden beperkt wordt. Zo regelde de DRM die op de bestanden van de Ovi Music Unlimited-winkel gekoppeld was dat je de muziek alleen op je telefoon af kon spelen.

De Ovi Music-winkel, die wel blijft bestaan, biedt muziek aan die je kunt betalen per nummer. Je krijgt dan muziek zonder DRM, en kunt er dus meer mee dan de muziek die via Ovi Music Unlimited verspreid werd. Een track kopiëren naar je PC is gewoon mogelijk, bijvoorbeeld.

Bron: Reuters.comPraat mee over dit artikel