Toekomstige Apple iPhone XI krijgt 3D-camera en Dark Mode


Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Bloomberg krijgen de toekomstige iPhones achterop 3 camera's met 3D-functie vergelijkbaar met de Face ID-camera voorop. Toch krijgt die een geheel andere functie. Andere nieuwe functies zijn de systeembrede Dark Mode en USB-C.

Apple zou voor komend jaar iets meer vernieuwing willen doorvoeren dan het afgelopen jaar heeft gedaan. Er gaan redelijk wat dingen op de schop. Zo experimenteert Apple zeer serieus het inruilen van Lightning door USB-C. Iets wat het eerder ook al met de iPad Pro deed. Het zou de tweede keer zijn dat Apple van oplaadpoort wisselt en kan nu al op veel kritiek rekenen. Voornamelijk van mensen die over de nodige Lightning-accessoires beschikken. De keuze voor USB-C zou echter voor de hand liggen; vrijwel iedere fabrikant stapt er op over en de EU schrijft bovendien voor dat iedere telefoonoplader over USB moet beschikken.

Apple iPhone met dieptecamera
Nieuwe iPhones worden nog beter in waarnemen 3D

Achterop de nog naamloze iPhone zou Apple dit maal gebruik willen maken van 3 camera's. Een stap die ook andere fabrikanten genomen hebben al pakt Apple het anders aan. De derde camerasensor zou echter niet bedoeld zijn voor reguliere opnames maar om 3D tot 4,5 meter waar te nemen. Hiermee zou het betere portretfoto's met scherpte/diepte kunnen maken en worden meer Augmented Reality-toepassingen mogelijk. Al langer gaan geruchten dat Apple zich meer op AR wil richten, bijvoorbeeld met een aparte bril. Verder gaat het gerucht dat iOS 13 een Dark Mode krijgt. De eerste beelden daarvan krijgen we tijdens het WWDC te zien dat ergens in de zomer plaats zal vinden.

(via)Praat mee over dit artikel