Honeycomb toch voor smartphones


In de video waarin Android 3.0 Honeycomb gepresenteerd werd, leek duidelijk te zijn dat deze versie van het besturingssysteem van Google alleen bedoeld was voor tablets. Sony Ericsson berichtte echter dat de Xperia arc een update zal krijgen.

Daarmee lijken geruchten dat Google aan een aparte versie voor tablets werkt ontkracht. Van een aftakking van Android zal geen sprake zijn. Ook geruchten dat Honeycomb een dualcore-processor vereist zijn met de aankondiging van het Japans/Zweedse bedrijf ontkracht. De Xperia arc heeft namelijk een processor met één core. De onthulling van de update van de Xperia arc naar Android 3.0 kwam van Nathan Vautier, die voor de Engelse en Ierse afdeling van Sony Ericsson werkt.

Xperiaarc 1
De Xperia arc krijgt een update naar Android 3.0 Honeycomb

Volledig voor tablets

De claim dat Android 3.0 Honeycomb 'volledig voor tablets gebouwd is', sluit dus niet uit dat het systeem ook op smartphones te gebruiken is. Dat is wat ons betreft goed nieuws. Een scheiding van Android in verschillende branches voor verschillende systemen zou de ontwikkeling van de onafhankelijke branches af kunnen remmen. Gebruik van hetzelfde systeem voor smartphones en tablets kan zo in het voordeel zijn van gebruikers van beide types apparaten.

Bron: Ces2011.techradar.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel