Google maakt printen op je mobieltje makkelijker


Met Google Cloud Print kun je via je mobiele telefoon snel documenten afdrukken. De service is beschikbaar voor onder anderen de iPhone en Android. Je hebt wel een computer met Windows nodig.

Google heeft grote plannen met de dienst. De zoekgigant hoopt dat printerfabrikanten de dienst standaard in printers zullen bouwen, waardoor het in de toekomst mogelijk moet zijn om zonder tussenkomst van een computer af te drukken, waar je ook bent. Je kunt dan vanuit de trein een documentje afdrukken op je printer die thuis staat. Als je een beetje handig bent met software en techniek lukt je dat nu ook wel, maar Google Cloud Print maakt het een stuk makkelijker.

Cloud print teaser
Google zet de nieuwe dienst voor je in een overzichtelijk schema

De Cloud Print-server is geïntegreerd in versie 9 van Google Chrome, die vooralsnog alleen op Windows werkt. De verwachting is dat de Mac OS- en Linux-versie van de browser de functionaliteit binnenkort ook zullen krijgen. Printen via de cloud is op dit moment alleen nog mogelijk via de mobiele websites van Gmail en Google Docs. Je hebt dan wel een HTML5 browser nodig. Die vind je in onder andere in iOS en Android. Ook in die beperking verwachten we snel verandering. Als Cloud Print uit de kinderschoenen weet te komen kan het een mooi extraatje voor smartphonegebruikers worden.Praat mee over dit artikel