Jelly Bean domineert Android-marktaandeel


Het aandeel Jelly Bean zet gestaag z'n opmars voort. Inmiddels draait bijna 60% van alle actieve Android-apparaten deze zoete versie. De winst ging vooral ten koste van Gingerbread. KitKat speelt nog een rol in de marge met 1,4% marktaandeel.

De cijfers worden verstrekt door Google zelf en worden gemeten door de Play Store. Hierin worden alleen versies vanaf 2.2 Froyo gemeten. Lange tijd stond Gingerbread bovenaan het lijstje van meest gebruikte Android-versie. Die titel is inmiddels overgenomen door Jelly Bean dat ergens in oktober vorig jaar door de magische grens van 50% ging.

Android Marketshare 2014 January

Inmiddels staat de versie dus bijna op 60%. En we hebben het al eens eerder gezegd; Google smokkelt flink met het marktaandeel van Jelly Bean. Het besturingssysteem bestaat namelijk uit drie verschillende versies, allen zijn ze uitgebracht onder dezelfde naam. Het meerendeel draait Jelly Bean versie 4.1 maar we zien wel een sterke stijging in de 'nieuwere' Jelly Bean-versies. Het kost redelijk veel tijd voordat een toestel geüpdatet wordt met een nieuwe Android-versie. Vandaar dat de nieuwe Android-versies niet de grootste zijn. KitKat bewijst dat met een marktaandeel van slechts 1,4%. Vorige maand stond het nog op 1%.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel