"Windows Phone Tango heeft genoeg aan 256 MB RAM"

· 1 reactie


Volgens een eerder uitgelekte roadmap komt Microsoft in de loop van dit jaar met een nieuwe versie van Windows Phone. Deze versie, die de codenaam ‘Tango’ heeft, zou ook op goedkopere toestellen moeten werken.

Wie op dit moment een toestel met Windows Phone wil maken, moet zich houden aan een aantal eisen van Microsoft. Zo is de schermresolutie vastgesteld op 800 x 480 pixels, en moet het toestel 512 MB RAM aan boord hebben. De processor moet een kloksnelheid hebben van minimaal 1 GHz. Die eisen gaan met de komst van Tango mogelijk naar beneden. De processor mag iets langzamer zijn, en Windows Phone Tango kan met 256 MB RAM overweg.

windowsphoneroadmap
Een eerder gelekte roadmap

Met Windows Phone Tango kan Microsoft het lage middensegment van de smartphonemarkt bereiken. Op dit moment is dit het domein van Android, dat mede daardoor de koppositie in de smartphonemarkt inneemt. In niet-westerse landen, waar de lonen lager liggen dan in Nederland, zijn zulke toestellen de bestverkopende. Tevens zou Tango dubbelvouwende toestellen ondersteunen, een formaat dat met name in Azië nog altijd zeer populair is. Windows Phone Tango zal daarom van groot belang zijn voor het veroveren van de wereldmarkt door het mobiele OS van Microsoft.

Bron: Theverge.comPraat mee over dit artikel