Sony voegt Glonass-ondersteuning toe aan modellen uit 2011


Toestellen van Sony Ericsson uit het modeljaar 2011 krijgen een nog nauwkeuriger plaatbepaling, door dat in een toekomstige update ook het Russische Glonass wordt ondersteund.

Glonass is de tegenhanger van het Amerikaanse GPS en het Europese Galileo. Toestellen van Sony Ericsson kunnen al overweg met GPS, en hebben dankzij de toevoeging van Glonass de mogelijkheid om met nog meer satellieten verbinding te maken. Hardwarematige ondersteuning voor Glonass zat dus al in de toestellen, maar was door softwarematige berpekingen nog niet gebruiken.

Xperia S
De Xperia S heeft al Glonass-ondersteuning

Net als GPS is Glonass ontwikkeld voor militaire doeleinden, maar worden de systemen vooral gebruikt door burgers die van A naar B willen komen. Rusland, de VS en Europa ontwikkelen allemaal hun eigen systeem met eigen satellieten, om bij eventuele conflicten niet van het locatiebepalingssysteem van een ander land afhankelijk te zijn. De onlangs aangekondigde Sony Xperia S heeft al ondersteuning voor Glonass aan boord. De update zal beschikbaar zijn voor de Xperia arc en arc S, Xperia PLAY, Xperia neo en neo V, Xperia mini en mini pro, Xperia pro, Xperia active, Xperia ray en Sony Ericsson Live with Walkman


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel