Sony brengt Xperia S met NFC en 12 MP camera uit

· 2 reacties


Sony heeft op de CES in Las Vegas de Xperia S aangekondigd. Dit is het eerste toestel dat onder de naam Sony op de markt gebracht zal worden. Dit toestel stond in het geruchtencircuit bekend als Nozomi.

De Xperia S heeft een 4.3 inch scherm, met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Het toestel is voorzien van een 1.5 GHz dualcore-processor van Qualcomm. Bij de introductie zal het toestel draaien op Android 2.3 Gingerbread. In het tweede kwartaal van 2012 krijgt de Xperia S een upgrade naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De telefoon heeft een 12 megapixelcamera, die video kan opnemen in 1080p. De Xperia S is de opvolger van de Sony Ericsson Xperia arc S, en is met 10,6 millimeter iets dikker dan z'n voorganger.

Xperia s
Het toestel is beschikbaar in zwart en wit

Volgens Sony is de Xperia S het eerste toestel in de Xperia NXT-serie, de Next generation smartphones van Sony. de Xperia S valt op door een design dat afwijkt van eerder toestellen van het merk. De menuknoppen zijn geïntegreerd in een strakke balk onder het beeldscherm, en het toestel is blokkiger van ontwerp. De achterkant van het toestel is iets bol, en wordt gesierd door het logo van Sony Ericsson, de voormalige joint-venture waaraan Sony deelnam.

Xperia s
Detail: de balk met knoppen is doorzichtig

NFC

De Xperia S is voorzien van NFC, waardoor allerlei extra interactie tussen het toestel en andere apparaten met NFC-chips te gebruiken zijn. Xperia SmartTags bevatten een chip die met je toestel te configureren is. Voor een tientje koop je zo’n tag, die je bijvoorbeeld op je nachtkastje kunt plakken, en instelt dat je toestel op stil gaat, en de wekker om 08.00 uur wordt gezet zodra je met je toestel deze chip scant.

Xperia smarttags
Je krijgt twee smarttags bij het toestel

SmartWatch

Tegelijkertijd presenteerde Sony een opvolger voor de LiveView, en klein apparaatje waarop je smartphone te bedienen is terwijl die in je broekzak zit. De nieuwe versie van de LiveView is voorzien van een polsband, en gaat daarom nu als Sony SmartWatch door het leven.

Beschikbaarheid

Sony belooft dat het toestel nog dit kwartaal leverbaar zal zijn voor klanten over de hele wereld. De adviesprijs van de nieuwe smartphone is 499 euro. De SmartWatch kost 119 euro, en een Xperia SmartTag is te koop voor 9,90 euro.


Prijsvergelijker Sony Xperia S

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia S


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel