Exclusief: LG werkt aan draagbare hoge-capaciteit zonne-oplader


Uit een recent ingediend patent waarop wij de hand hebben weten te leggen blijkt dat LG werkt aan een draagbare oplader die werkt op zonne-energie. Eenmaal uitgerold moet de mat voldoende energie opwekken om je smartphone of zelfs een laptop op te laden.

Het patent beschrijft een draagbare oplader die op te rollen is en bestaat uit een serie van zonnepanelen die samen voldoende energie opwekken om een smartphone op te laden. Opgevangen zonlicht wordt omgezet in energie en bewaard in een interne accu. Deze accu kan dankzij een oplaadpoort ook regulier via het stopcontact opgeladen worden. Hiermee combineert LG een powerbank met een hoge capaciteit zonneoplader.

LG Portable Solar Charger
LG's draagbare zonne-oplader

Het lijkt ons, ondanks dat het patent dat op WIPO verscheen ook daadwerkelijk over voldoende capaciteit beschikt om een laptop mee op te laden. Het patent beschrijft niet de maximaal op te wekken capaciteit en ook de capaciteit van de ingebouwde accu blijft onbesproken. Wel zien we op een ander schema de aansluitingen terug. Deze zitten aan de zijkant en worden met getal 27 aangeduid. Het gaat onmiskenbaar om een USB-poort. Het patent zegt hierover: "Het hoofdlichaam (20) kan een batterij 80 omvatten voor het opslaan van elektriciteit die is opgewekt uit een aantal foto-elektrische conversie-eenheden (10) en een oplaadpoort (27) die is verbonden met een externe energiebroninrichting."

LG Solar Charger Side View

Lancering nog onduidelijk

Dergelijke zonne-opladers, of 'Solar Chargers', bestaan al langer maar zijn veelal veel groter en produceren maar weinig. Dat uitgerekend LG met een hoge capaciteit variant komt is niet gek; het bedrijf produceert haar eigen zonnepanelen. Of LG's draadloze zonne-oplader ook daadwerkelijk het daglicht zal zien is afwachten. Veel ingediende patenten belanden ergens in een la en worden nooit gematerialiseerd. Anderen weer worden daadwerkelijk uitgewerkt en belanden bij ons in de winkels. LG bewijst met dit zonne-oplader-patent in ieder geval na te denken over duurzame manieren om onze apparaten op te laden.Praat mee over dit artikel