HTC Desire 826 is eerste met UltraPixel-selfiecamera


HTC bracht afgelopen nacht de Desire 826 uit tijdens de CES in Las Vegas. Het toestel is uniek omdat het de eerste HTC is met een UltraPixel-selfiecamera. Voorheen paste HTC die cameratechniek uitsluitend aan de achterkant toe.

Maar we beginnen met het slechte nieuws; de Desire 826 komt naar alle waarschijnlijkheid niet uit buiten Azië. Heel erg is dat misschien niet want het toestel wijkt vrij weinig af van z'n voorganger; de hier wel verkrijgbare Desire 820. En toch is de HTC Desire 826 het vermelden waard want het is de eerste keer dat HTC de UltraPixel-camera niet aan de achterkant maar aan de voorkant toepast.

HTC Desire 826 in blue
De HTC Desire 826

Ook van de opvolger van de HTC One (M8) gaat het gerucht dat deze een UltraPixel selfiecamera heeft. Dergelijke UltraPixel-camera's kunnen met vrij weinig licht nog prima foto's schieten. Nadeel is dat de UltraPixel qua megapixel niet boven de 4 uitkomt waardoor hij minder geschikt is als hoofdcamera. Maar voor selfies volstaat dat prima. En hiermee kan HTC toch nog even vooruit met haar UltraPixel-techniek.

Overige specificaties

De HTC Desire 826 krijgt verder een 5,5 inch scherm mee met Full HD-resolutie en een 64-bits Snapdragon 615 met maar liefst acht cores. Bijna gelijk aan de Desire 820 dus behalve dan dat de 820 een HD-resolutie heeft. Nogmaals, het valt nog te bezien of de HTC Desire 826 ook buiten Azië verkocht gaat worden. De Amerikaanse HTC-site maakt er wel melding van dus er is nog hoop.


Prijsvergelijker HTC Desire 820

Toon alle aanbiedingen van de HTC Desire 820


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel