Samsung onthult langverwachte Galaxy S II Plus

· 4 reacties


Bijna een jaar geleden bespraken we hier al de Galaxy S II Plus, vandaag is hij eindelijk door Samsung aangekondigd. Kort samengevat is het een verfrissing van de oudere Galaxy S2.

Niet alleen lijkt de Galaxy S II Plus qua uiterlijk erg op z'n oudere broer, maar ook onder de motorkap zien we dezelfde genen. Zo is daar het bekende 4,3 inch Super AMOLED Plus display, een 1,2 GHz dualcore processor en een 8 megapixel camera.

Samsung Galaxy S II Plus black front
De Samsung Galaxy S II Plus

Er zijn echter wel degelijk verschillen. Zo is daar Android 4.1.2. Jelly Bean en het nieuwere TouchWiz. Juist de extra functies van de eigen TouchWiz UI geeft de S2 Plus dat beetje extra op de oudere S2. Denk dan aan Popup Video en S Voice. Echter, als je bedenkt dat de Jelly Bean update voor de Galaxy S II aanstaande is dan zien wij nog niet direct het extra voordeel. We zijn dan eerder geneigd naar de oudere, nog steeds verkrijgbare en (waarschijnlijk) voordeliger S II. De S2 Plus wordt nog in het eerste kwartaal in de winkel verwacht tegen een adviesverkoopprijs van € 399. Daarnaast is alleen de donkerblauwe uitvoering verkrijgbaar. Of de versie met NFC ook naar Nederland komt is nog onzeker.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S II Plus i9105

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S II Plus i9105


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S II i9100

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S II i9100


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel