BlackBerry-bazen stappen op


Mike Lazaridis en Jim Balsillie zijn opgestapt als gezamenlijke CEO van Research in Motion, het bedrijf achter BlackBerry. Een ontslag hing al langere tijd in de lucht. Thorsten Heins, tot voor kort COO neemt het stokje over.

BlackBerry-maker RIM maakt momenteel moeilijke tijden door. Het verliest veel marktaandeel aan de iPhone en goedkopere Android-modellen. Bovendien zorgde een langdurige storing vorig jaar voor veel ongemak. De PlayBook, RIM's eigen tablet redde het ook al niet als succes. Als klap op de vuurpijl duurt het nog tot eind dit jaar voordat het bedrijf de nieuwe generatie BlackBerry op de markt kan brengen.

Thorsten Heins
RIM's nieuwe CEO; Thorsten Heins

Lazaradis en Balsillie maken plaats voor Thorsten Heins die tot voor kort de rol van Chief Operating Officer vervulde. De 54-jarige Duitser krijgt de moeilijke taak de naam en de producten van BlackBerry te redden. Eerder genoemden blijven overigens actief binnen RIM. Zo wordt Lazaradis vice-bestuursvoorzitter en krijgt hij een plek in het nieuwe innovatiebestuur. Balsillie blijft alleen in de raad van bestuur actief.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel