KPN experimenteert met HD Voice voor betere gesprekken


Operator KPN wil consumenten een betere gesprekskwaliteit aanbieden, en experimenteert daarom met HD Voice, een techniek die het frequentiebereik van een gesprek veel groter maakt.

Een telefoongesprek wordt daardoor natuurgetrouwer. HD Voice wordt eerst uitgerold als pilot. Als die goed verloopt, zal de techniek voor iedereen op het 3G-netwerk van het voormalig staatsbedrijf aangeboden worden. Een aantal smartphones, zoals de Samsung Galaxy S II, ondersteunt al HD Voice, maar de Apple iPhone 4S doet dat helaas nog niet. In onderstaand filmpje vertelt een technicus van de Australische operator Telstra meer over de techniek.

KPN HD voice
KPN HD voice

In 32 landen is HD Voice al beschikbaar. De techniek zorgt behalve voor een groter frequentiebereik, ook voor een minder achtergrondgeluid. Mocht het experiment met HD Voice succesvol verlopen, dan denkt KPN voor de zomer deze techniek aan alle klanten beschikbaar te stellen. KPN heeft een speciale website ingericht, waarop geschikte toestellen te vinden zijn, en een voorbeeld van HD-Voice beluisterd kan worden.

Bron: Kpn.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel